Boten moeten uiterlijk woensdag van openbare oevers af zijn

Foto: Pixnio

Het is bijna 1 april en dat betekent – mocht u denken dat het een grap is dan kan het een dure grap worden – dat alle boten die nog op de oever liggen weer het water in moeten. Het maaiseizoen gaat namelijk weer beginnen.

Dat betekent dat vanaf woensdag boten en andere objecten die in de weg liggen voor het gemeentelijk groenonderhoud en bovendien de groei van beplanting hinderen eerst worden voorzien van een duidelijke sticker en worden gefotografeerd. Eigenaren hebben dan nog drie dagen de tijd om te reageren en om de boot te verwijderen. Na deze periode controleert de gemeente of ze ook inderdaad van de oevers af zijn. Zo niet, dan worden ze meegenomen voor opslag. Welke vaartuigen waar zijn verwijderd kunt u nalezen in de bekendmakingen in het Zaanstad Journaal. De boten mogen vanaf 1 oktober weer op de wal worden gelegd.

Kosten

Als u uw verwijderde eigendom terug wilt hebben dan kunt u contact opnemen met Hoogwout in Oostzaan, waar de boten worden gestald. De kosten voor de verwijdering, opslag en administratie bedragen 250 euro exclusief de stallingskosten van 11,50 euro per dag. Doet u niets dan wordt uw eigendom vernietigd.

Reacties