Inloop over ‘nieuwe’ Thorbeckeweg op 26 februari

Foto: Gemeente Zaanstad

De nieuwe situatie op de Thorbeckeweg en het verminderen van de verkeersdruk in Zaandam Zuid staan op de agenda tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 26 februari in wijkcentrum De Poelenburcht aan het Weerpad 1A. Van 17:00 tot 20:00 uur presenteert de gemeente daar de nieuwe situatie.

De afgelopen jaren zijn er al verschillende inloopbijeenkomsten gehouden voor omwonenden, organisaties, bedrijven en andere belanghebbenden. Iedereen kon toen zijn mening geven over de verschillende scenario’s. Die reacties zijn meegenomen bij het uitwerken van de plannen. Er zijn nu ontwerpen van de omgeving Westkolkdijk – Ambacht, Vlinderbrug – Sluispolderweg en Vijfhoek – P.J. Troelstralaan te zien. U krijgt uitleg over de plannen en experts van Zaanstad en Oostzaan, de Vervoerregio Amsterdam en de provincie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Belangstellenden kunnen binnenlopen wanneer het hen uitkomt. Om 17:30, 18:30 en 19:00 uur zijn er korte presentaties in de ontvangstruimte van De Poelenburcht.

De verschillende overheden gaan de komende maanden het plan vaststellen. Daarna wordt een geschikte aannemer gezocht. Naar verwachting kan in 2021 met de werkzaamheden worden begonnen. Er komen in de toekomst nog meer inloopavonden en –spreekuren waar u vragen kunt stellen. Heeft u die nu al? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Reacties