Sociaal en Vitaalclub voor sport en contacten 60-plussers

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

Het Sportbedrijf Zaanstad komt met een Sociaal en Vitaalclub voor 60+, die ouderen aanzet om samen te sporten. Dat heeft een positief effect op de fysieke, mentale en sociale gezondheid.

Docent sport- en bewegingsleer Anneke Bindt stelt wekelijks een les samen gericht op balans, kracht en uithoudingsvermogen. Iedere les bestaat uit een warming-up, (spierversterkende) oefeningen, een spel en een cooling down, waarbij rekening gehouden wordt met de verschillende vitaliteitsniveaus van de deelnemers. Het samen sporten en een kop koffie na afloop – in zwembad De Slag – verhoogt de sociale cohesie en zorgt voor nieuwe contacten.

Proefles

De groep sporters is afkomstig uit heel Zaandam en bestaat uit vitale en minder vitale heren en dames, stellen of vrienden. Samen hebben zij als doel om vitaler te worden, plezier te maken, te ontspannen en andere mensen te ontmoeten. Wie ook lid wil worden of eerst een proefles wil volgen bij de Sociaal en Vitaalclub voor 60+ wordt uitgenodigd om op vrijdag naar de gymzaal aan de Veldbloemenweg 6 te komen. De club start om 09:45 uur en elke samenkomst duurt een uur. Stuur een voor meer informatie een e-mail naar dit adres.

Reacties