Beheer openbare ruimte centraal op Zaans congres

Foto: Google Street View

Zaanstad organiseert op 28 november op het Hembrugterrein het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte. De toewijzing gebeurde door loting, waarmee de gemeente eerder tweemaal achter het net viste.

Volgens afdelingshoofd Wijkbeheer en Onderhoud Ramon Kingma en netwerker openbare ruimte Willem Totté is het beheer van de openbare ruimte aan het veranderen en moeten professionals zoals zij eerder in het proces bij plannen woren betrokken: ‘We zien nog steeds dat er ontwerpen worden gemaakt die moeilijk te beheren zijn.´ Dit geldt al helemaal bij beslissingen die genomen worden rond actuele onderwerpen als klimaatadaptatie en duurzaamheid en de grote binnenstedelijke woningbouwopgave, aldus het duo. Dat laatste betekent dat de openbare ruimte niet groter wordt, maar wel steeds intensiever gebruikt gaat worden.

Belang steeds weer onderstrepen

Kingma en Totté zien hierin ook een kans om samen met anderen naar de leefomgeving te kijken al merken zij ook dat door de vele maatschappelijke ontwikkelingen, de druk op de financiën en de grote aandacht voor het sociaal domein hun vakgebied niet altijd even goed te verkopen is. Het Crow-congres is daar een uitzondering op. 

 

 

Reacties

0