Praat mee over eerlijkere verdeling sociale huurhuizen

Foto: PxHere

Na de enquête over de eerlijkste manier om de schaarse sociale huurwoningen in de toekomst te verdelen staat er nu een bijeenkomst over dat onderwerp gepland, op woensdag 17 april van 19:30 tot 21:30 uur in het hoofdkantoor van Parteon aan het Dick Laanplein 1 in Wormerveer.

Wie moet voorrang krijgen op een woning en waarom? Dat is een vraag die alle gemeenten in de regio’s Zaanstreek-Waterland en Amstelland-Meerlanden en Amsterdam momenteel bezighoudt. En ook de meer dan 1900 inwoners van Zaanstad die de enquête invulden. De meningen zijn verdeeld. Moeten gescheiden mensen met kinderen voorrang krijgen? Of jongeren? En wat voor woning mag dat zijn? Het komt ook allemaal voorbij in Wormerveer.

De inschrijfduur van een starter voor een sociale huurwoning is nu gemiddeld elf jaar en iedereen is het we wel over eens dat die periode korter moet worden. Voorlopig gaat het echter om de vraag hoe de verdeling het best kan worden geregeld. Op 17 april houdt wethouder Songül Mutluer een inleiding, waarna de bezoekers in groepjes met elkaar in gesprek gaan. De resultaten komen samen in de grote groep. Aanmelden kan per e-mail via [email protected]. Er is plek voor 60 deelnemers.

Reacties

0