Inloopbijeenkomst over verkeersplannen in Zaandam Zuid

Busbrug De Vlinder.
Foto: rhdhvarchitecture.com

Bewoners van Zaandam Zuid kunnen op 23 januari tijdens een inloopbijeenkomst de voorlopige oplossingen zien om de steeds verder toenemende verkeersdruk in betere banen te leiden. Om de doorstroming voor autoverkeer, fietsers en het openbaar vervoer op de Thorbeckeweg te verbeteren is al een voorlopig plan gekozen, maar de meningen en idee├źn van bewoners worden nog als input gebruikt in het definitieve ontwerp.

Door de voorziene verdere groei van het verkeer door de ontwikkeling van het Hembrugterrein en toenemende bedrijvigheid op HoogTij en Zuiderhout is er haast bij een betere verkeersafwikkeling. Daarom komen er een ongelijkvloers kruising bij de Vijfhoek, wordt de aansluiting van de Westkolkdijk op de Thorbeckeweg verplaatst richting de Vlinderbrug en worden busbanen aangelegd langs de Vlinder, de Thorbeckeweg en de Wibautstraat om het openbaar vervoer betrouwbaar en filevrij te laten rijden.

In Wijkcentrum Poelenburcht

De bijeenkomst wordt gehouden tussen 16:30 en 20:00 uur in Wijkcentrum Poelenburcht aan het Weerpad 1a in Zaandam. In maart wordt besloten welke oplossing definitief wordt uitgewerkt. De verwachting is dat in 2020 het definitieve ontwerp kan worden vastgesteld.

 

Reacties