Omwonenden nieuwe buurten gezocht om mee te praten over de invulling

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente roept omwonenden die graag betrokken willen worden bij de plannen voor de nieuwe Verkadebuurt of de nieuwe Mauritsbuurt in Zaandam op om zich aan te melden voor de klankbordgroepen die worden opgericht.

Woont u naast het bouwterrein van één van deze buurten en hebt u oog voor alles wat leeft en speelt in de buurt? Beschikt u bovendien over een netwerk in de wijk? Meld u zich dan aan voor de klankbordgroep voor de Verkadebuurt of de Mauritsbuurt. Met uw kennis kunnen we deze buurten nog beter laten aansluiten op de stad,’ aldus een bericht aan de inwoners.

Welke straten?

Wat betreft de Verkadebuurt gaat het over bewoners van de Reigerstraat, Valkstraat, Ooievaarstraat en het Hollandsepad. Voor de Mauritsbuurt worden bewoners van de Parkstraat, Tuinstraat, Marga Klompéstraat en de Klokbaai uitgenodigd. Reageren kan tot 10 september via [email protected].

Geef in uw mail uw adres, leeftijd en motivatie aan. Er is plek voor maximaal tien bewoners per groep. De verwachting is dat zij eens in de drie maanden samen komen, met een eerste kennismaking na de zomer.

Zo’n 600 nieuwe huizen

In de Verkadebuurt worden circa 400 woningen gebouwd tussen de Provincialeweg en de Verkadefabriek. Naar verwachting start de bouw in 2020. In de Mauritsbuurt worden een nieuwe school en circa 200 huizen gebouwd op het oude bedrijventerrein.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen