Wijkoverleg Oud West claimt alvast huizen voor onderwijzers aan de Mauritsstraat

De bedrijvenstrook aan de Mauritsstraat met de laatste onderneming.
De bedrijvenstrook aan de Mauritsstraat met de laatste onderneming.
Foto: Google Street View

Vereniging Wijkoverleg Oud West legt alvast een claim op nieuwbouw in de Mauritsstraat in Zaandam.

Voorzitter Geert Spiering schrijft in een zienswijze over het Uitwerkingsplan Overtuinen D dat zijn belangenclub bij het toekomstige woningbouwplan voor de Mauritsstraat graag de aantekening ziet ‘dat er ook woningen voor de toekomstige onderwijzers van de school wordt (sic) gereserveerd’.

De bewonersvereniging maant de gemeente om haast te maken met de uitkopen van het laatste bedrijf aan de Mauritsstraat, het naar bedrijventerrein Noorderveld verhuizende Singeling BV, zodat er geen verdere vertragingen optreden in de voortgang van de plannen. En meent dus beslag te kunnen leggen op een of meerdere woningen voor leerkrachten die op de nieuwe fusielocatie van Et Buut en Westerkim aan de slag gaan.

Er zijn nog geen concrete bouwplannen voor de Mauritsstraat. De bedrijfspercelen aan de zuidkant van de straat zijn inmiddels op één stuk grond na in het bezit van een marktpartij gekomen, die er huizen wil neerzetten.

Op een digitale overzichtskaart met (mogelijke) bouwlocaties van en in de Metropoolregio Amsterdam werden voor Overtuinen D2 100 koopwoningen voorzien in de periode 2020-2024 en in Overtuinen D 40 huurwoningen, te bouwen in de periode 2017-2019.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen