René Pluijm donderdag in de keuken van de Swarte Walvis

Foto: Google / Rene Van Der Wateren

Televisiekok René Pluijm verzorgt donderdag een unieke avond in de Swarte Walvis. Hij presenteert dan samen met chefkok Pjotr Rentinck een uniek vijf-gangendiner. Pluijm kreeg de liefde voor koken mee van zijn moeder en maakte van zijn droom werkelijkheid. Hij heeft inmiddels een indrukwekkende CV op het gebied van eetcultuur.

Pluijm is in eigen land en in het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief geweest: als kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als directeur, als eigenaar en ook als consulent, als ontwikkelaar van food formules, als bouwbegeleider en in culinaire activiteiten met kinderen. Door de jaren heen werkte hij in bekende etablissementen zoals De Hoefslag in Bosch en Duin, Greve in Den Haag en Hotel Arena en caférestaurant De Jaren in Amsterdam. Ook in het Anchorage hotel Dominica in de Caribbean is hij geen onbekende.

 

Zijn carrière als presentator startte met kleine zelfgemaakte filmpjes op het internet. Tijdens vakanties in het buitenland filmde hij zijn bezoekjes aan boeren, restaurants en producenten. Hieruit ontstond het idee voor zijn eerste programma Pluijm op pad voor RTL4. Het was het begin van een lange, vruchtbare samenwerking. Pluijm noemt zichzelf ‘een reislustige vakidioot, altijd op jacht naar authentieke en onbekende producten’. Hij is gek op het onontdekte, verafschuwt routine en krijgt er nooit genoeg van om kennis en energie op te snuiven. Hij is overtuigd van de kracht van eenvoud: doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk product.

Reserveren

Het diner in de Swarte Walvis kost 69,50 per couvert, inclusief een aperitief, tafelwater en koffie. Pluijm zal gedurende de avond de diverse gerechten begeleiden met smeuïge verhalen over zijn verschillende avonturen en ondernemingen.  Reserveren kan via de website van het restaurant op de Zaanse Schans of telefonisch: 075 6165 629.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen