Gemeente weer begonnen met plaatsen bladkorven

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente begint weer met de verspreiding van zo’n 270 bladkorven door de stad en de dorpen. Waar ze komen te staan is hier te zien. Door bladeren in de korven te verzamelen kunnen inwoners meehelpen om de putten schoon te houden, zodat regenwater weg kan blijven lopen.

Deze korven worden wekelijks geleegd tot rond half december, als de bomen geen blad meer verliezen en ze weer worden opgehaald. Ze staan op veilige plaatsen in straten met gemeentebomen waar overlast van bladeren in tuinen of op de stoep wordt ervaren als bladeren in de voortuinen of stoep waaien. Door bladafval op te ruimen ontstaan er ook minder gladde plekken. De korven zijn alleen bedoeld voor bladeren en er mag dus  geen snoeiafval in zoals takken, stronken of onkruid.

Bladdepots

Het opgehaalde blad wordt verwerkt tot compost en wordt komend voorjaar weer voor de grasvelden gebruikt. In verschillende wijken zijn tijdelijke bladdepots (stortplaatsen) voor de inhoud van de korven. Het gebruik daarvan verkort de rijtijden van de veegmachine. Soms ligt er dan een aantal dagen een hoop blad in de wijk, dat kan tijdelijk wat overlast geven. In principe worden de depots regelmatig opgeruimd. De depots zullen, afhankelijk van het vallen van de bladeren tot het einde van het jaar blijven staan. De bladdepots staan in:

  • Krommenie, Steunpunt Noord;
  • Wormerveer, parkeerplaats Noordsterpark;
  • Zaandijk, Willem Dreeslaan;
  • Rooswijk, Wezelstraat;
  • Koog aan de Zaan, keerlus Verzetstraat;
  • Jagersveld, parkeerplaats Assendelft, Waterschot, links van garageboxen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen