‘Laadstraat’ operationeel op Noorderveld – Molletjesveer

Foto: MRA-Elektrisch

Ondernemers op bedrijventerrein Noorderveld – Molletjesveer in Wormerveer kunnen sinds vandaag hun elektrische (bedrijfs)auto’s daar opladen. MRA-Elektrisch plaatste er tien laadpunten. Wethouder Gerard Slegers en Gedeputeerde Jeroen Olthof namen de ‘laadstraat’ feestelijk in gebruik.

Met ondernemers tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst om het elektrisch laden op dit bedrijventerrein sneller mogelijk te maken. Een belangrijk startschot, dat een inspirerend voorbeeld moet zijn voor zo’n 600 bedrijventerreinen in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. ‘Ik ben er trots op dat we op Noorderveld – Molletjesveer de aftrap konden geven in onze gemeente,’ zei Slegers. ‘Met deze samenwerking tussen de ondernemers, MRA-E en onze gemeente zetten we een belangrijke stap in het versnellen van laadinfrastructuur op bedrijventerreinen.’

Van particulier naar zakelijk

MRA-Elektrisch ondersteunt in de drie provincies gemeenten al tien jaar bij de plaatsing van laadpalen. ‘Eerst ging het vooral om publieke laadpunten langs de openbare weg, voor particulieren. Nu steeds meer steden benzine- en dieselauto’s gaan weren, richten we ons samen met ondernemers en gemeenten op de bedrijventerreinen. Zo stimuleren we elektrisch vervoer, dat schoner en stiller is,’ vertelde Olthof. Hij is ook bestuurlijk opdrachtgever van MRA-E.

Op de foto van links naar rechts Ruben Uitendaal, voorzitter van de Green Business Club (GBC) Zaanstad, Dick Dekker, voorzitter van de Bedrijvenvereniging Noorderveld –  Molletjesveer (BVNM), Gerard Slegers, Jeroen Olthof en Jack van Duijvenbode, voorzitter van de Energiecoöperatie Saenz.

 

Reacties

Cookieinstellingen