Sapflesjes huismerk AH over een week met statiegeld

Foto: Albert Heijn

De versgeperste sappen en smoothies in de plastic flesjes van het huismerk van Albert Heijn kunnen vanaf volgende week ook ingeleverd worden voor statiegeld. Deze flesjes waren al volledig gemaakt van gerecycled plastic, volgens de Zaanse supermarktketen.

Statiegeld Nederland maakte in februari al bekend het statiegeldsysteem te openen voor alle sappen in plastic flessen. Albert Heijn stelde destijds deze ontwikkeling te omarmen, maar het duurde even om alles geregeld te krijgen. Vanaf donderdag 19 mei liggen de plastic sapflessen van het eigen merk waarop statiegeld zit in de schappen. Ook Lidl gaat deze zomer statiegeld invoeren op alle plastic sapflessen. Dan kunnen verpakkingen met statiegeld bij alle 438 filialen in ons land worden ingeleverd.

Restanten

Flesjes met vers sap konden tot voor kort niet in het statiegeldsysteem ingevoerd worden, onder andere vanwege de restanten die in de flesjes achterbleven. Er zit al een statiegeldverplichting op plastic flessen met frisdrank, water en sappen waar suiker of water aan is toegevoegd.

Reacties

Cookieinstellingen