Statiegeld op alle plastic flessen van huismerk Albert Heijn

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn gaat statiegeld invoeren op alle plastic sapflessen. Volgens het bedrijf is dit duidelijker voor consumenten en worden er daardoor meer plastic flessen op de juiste manier ingezameld en gerecycled. Met deze stap krijgen alle plastic flessen frisdrank, water en sap van het eigen AH-merk statiegeld.

Voor plastic flessen en flesjes van frisdrank, water én sappen waar suiker of water aan toe is gevoegd geldt op dit moment geldt een statiegeldverplichting. Voor producten die voor 100 procent uit sap bestaan geldt deze verplichting niet. Uit een onderzoek van het consumentenprogramma Kassa en het Recycling Netwerk Benelux bleek eerder dat supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo gebruikmaakten van die uitzondering, terwijl ze wel suiker of water toevoegden aan het sap. Statiegeld Nederland maakte vandaag echter bekend het statiegeldsysteem te openen voor alle sappen in plastic flessen. Albert Heijn stelt deze ontwikkeling te omarmen en wil daarom op alle plastic sapflessen van het eigen merk statiegeld invoeren.

Navulbare flessen

De Zaanse supermarktketen zette al eerder stappen in de verduurzaming van plastic flessen. Zo zitten alle verse sappen in flessen van 100 procent gerecycled pet die, door afwasbare etiketten, ook nog eens 100 procent recyclebaar zijn. Ook werd de navulbare fles voor versgeperst sinaasappelsap geïntroduceerd, een duurzaam alternatief voor de plastic wegwerpflessen. Daarvan zijn er inmiddels 42.000 verkocht.

Reacties

Cookieinstellingen