Kennismaking met Transport en Logistiek als beroepskeuze

Foto: Screenshot YouTube

Transport en logistiek kampte in de regio Amsterdam met een tekort aan personeel, blijkt uit de factsheet Arbeidsmarktontwikkelingen van het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Het project  ikwordvrachtwagenchauffeur.nl moet uitkomst bieden: er worden ‘instapdagen’ gehouden die een kijkje geven in het dagelijkse werk.

 

Op 10 maart is er zo’n instapdag met een banenmarkt in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, onder leiding van coureur Tom Coronel en vlogger en vrachtwagenchauffeur Martijn Kuipers. Vrachtwagenchauffeur is een beroep met toekomstperspectief. In de komende jaren heeft de sector landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 10.000 chauffeurs per jaar. Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen nu de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie.

Korting op lesgeld

Werken als chauffeur in transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een brede groep mensen. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij studenten maximaal vijftien procent van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van het C(E) rijbewijs.

Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek worden voorlichtingsbijeenkomsten gehouden onder begeleiding van Tim of Tom Coronel. Dat betekent meerijden op de vrachtauto, praten met een zij-instromer die voor de transportwereld heeft gekozen en met branchevertegenwoordigers in gesprek gaan over diens wensen en mogelijkheden. Ook kunnen geïnteresseerden direct kennismaken met werkgevers uit de regio Amsterdam die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs.

Aanmelden

Op de banenmarkt zijn onder andere aanwezig Steenbergen Transport, Cornelissen Groep, Schot Verticaal Transport, St vd Brink, Van Straalen de Vries Transport, Randstad Transport en 24/7 Chauffeursdiensten. Aanmelden voor de bijeenkomst op donderdagavond 10 maart kan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen