Korte stroomstoring levert Dam-horeca veel schade op

Foto: Google Street View

De horecazaken van de Centrum Bar tot en met het wokrestaurant in hartje Zaandam zijn zaterdagavond getroffen door een srtoomstoring die de uitbaters een flinke financiële strop oplevert. De keukens lagen plat, de gezelligheid was  weg en de meeste gasten daarom ook, meldt het Noordhollands Dagblad.

Tegenover een schade die per zaak in de duizenden euro’s loot staat per gedupeerde ondernemer een schadevergoeding van 195 euro. Bij stroomstoringen die buiten een bedrijf worden veroorzaakt is in de meeste gevallen de netbeheerder aansprakelijk. De vergoedingen zijn wettelijk geregeld en afhankelijk van de duur van de onderbreking in de levering en verschillen voor huishoudens en bedrijven.

Bedragen

Bij een stroomstoring korter dan vier uur wordt aan particulieren geen schadevergoeding uitgekeerd. Duurt hij vier uur of langer dan is de vergoeding 35 euro voor de eerste vier uur en 20 euro voor iedere volle vier uren daarna, tot een maximum van 3500 euro. Bedrijven met een hoogspanningsaansluitinge van meer dan 35.000 volt hebben na een stroomloos uur recht op 195 euro. Als de storing langer duurt dan acht uur krijgt de klant 100 euro extra voor elke aaneengesloten periode van vier uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen