Willem de Vries in Raad van Toezicht ziekenhuis

Foto: Google Street View

De Raad van Toezicht van het Zaans Medisch Centrum heeft sinds 1 februari een nieuw lid in de persoon van  Willem de Vries, zo is gisteren bekendgemaakt. De Vries is plaatsvervangend hoofd neonatologie bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, opleider en naar eigen zeggen zeer geïnteresseerd in het managen van de gezondheidszorg.

Willem de Vries.

 

Hij was eerder bestuurslid en vicevoorzitter bij de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en sinds vorig jaar lid van de wetenschapscommissie van die vereniging. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Perined, een samenwerkingsverband van beroepsorganisaties in de geboortezorg. Volgens interim voorzitter Jaap Zwemmer van de Raad van Toezicht brengt De Vries ‘een schat aan ervaring mee uit de ziekenhuiszorg’ en vormt hij daarmee en ‘met zijn enthousiasme en verbindende karakter een mooie aanvulling op het huidige team’. Die bestaat daarnaast uit Arianne van Beijnum (consultant bij de Key Groep). Lex Baaij (ook voorzitter van de Auditcommissie van het ZMC) en Jacqueline van Wijngaarden, financieel directeur van Fundis.

Kwaliteit en Veiligheid

Ook Anja Blonk en Leon Aarts van de Raad van Bestuur zijn blij met de komst van De Vries:  ‘We hebben het volste vertrouwen dat hij ons in zijn rol kan ondersteunen met een brede blik op de zorg en in het bijzonder op de portefeuille kwaliteit en veiligheid’. De Raad van Toezicht toetst of de Raad van Bestuur oog heeft voor de maatschappelijke functie van het ziekenhuis. Ook ziet de raad erop toe dat het bestuur de belangen van iedereen die bij het ziekenhuis betrokken is zorgvuldig afweegt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen