Oud plan voor coffeeshop op Forbostrook weer opgepoetst

Foto: Pixabay / Miloslav Hamřík

Er heeft zich bij de gemeente al een gegadigde gemeld voor een coffeeshop in Zaanstad Noord, met het plan voor een verkooppunt aan de Omweg in Saendelft. Een vergunning aanvragen is nog niet aan de orde, maar de briefschrijver diende al eerder een voorstel in en heeft dat nu opgepoetst.

Tot afgelopen week waren er alleen coffeeshops toegestaan in binnen een beperkt gebied in het centrum van Zaandamee, maar een raadsmeerderheid wilde ook een legaal verkooppunt voor softdrugs in Noord en na aanvankelijke tegenwerpingen van burgemeester Jan Hamming mag die er nu ook komen. Wie voor de derde Zaanse vergunning in aanmerking wil komen moet zelf op zoek naar een geschikte plek, die moet voldoen aan allerlei voorwaarden zoals een ruime afstand tot scholen en horeca waar alcoholische dranken worden geschonken. Dat kan een locatie in Assendelft, Krommenie, Wormerveer of zelfs Zaandijk zijn.

Koeriersdiensten

De ondernemer-in-spe die zich al eerder bij de gemeente meldde met een pleidooi voor een coffeeshop in Noord wees er toen op dat in de dorpen samen ongeveer net zoveel mensen woonden als in Zaandam met zijn drie shops. ‘Hier in Assendelft rijden nu verschillende 06-wietlijnen,’ was toen de boodschap. De klanten daarvan vonden Zaandam te ver weg, maar koeriersdiensten voor wiet en hasj dragen niet bij aan de bestrijding van criminaliteit en overlast en aan het terugdringen van de aantasting van het woon- en leefklimaat, dus waarom geen aanpassing van het beleid?

Daarbij werd ook de Forbostrook genoemd als ideale vestigingsplek. ‘Ik zou na overleg graag een deel willen kopen, huren of pachten,’ schreeft de aspirant coffeeshophouder enkele jaren geleden. Het perceel waar destijds de voorkeur naar uitging wordt nu bebouwd, maar een stekje in de nabijheid is ook prima, aldus het laatste schrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen