Coffeeshop voor Noord, maar waar is nog niet bekend

Foto: Wikimedia / Alex Crespo

Burgemeester Jan Hamming heeft de gemeenteraad laten weten dat het mogelijk wordt om een coffeeshop in Noord te vestigen, zoals een raadsmeerderheid bepleitte. Dat betekent dat Zaandam het met de huidige twee moet blijven doen: het maximale aantal  blijft drie. Waar de coffeeshop in Noord komt is nog niet bekend.

Hamming heeft de regels rondom de lotingprocedure voor de vergunningaanvraag aangescherpt en coffeeshophouders moeten voortaan een veiligheidsplan opstellen waarin onder andere wordt beschreven op welke manieren mogelijke overlast wordt voorkomen en hoe de openbare orde en veiligheid rondom de shop wordt gewaarborgd. ‘De gemeenteraad heeft gevraagd om het mogelijk te maken de derde coffeeshop in Zaanstad Noord te vestigen, geeft hij aan in een persbericht. ‘Met de aanpassingen in het beleid maken we dat nu mogelijk.’

Gemengde gevoelens

De afgelopen periode is onderzoek gedaan onder inwoners en daaruit is gebleken dat er gemengde gevoelens zijn over de vestiging van een coffeeshop. Hamming noemt dat  ‘begrijpelijk’. ‘Dit vraagt van de toekomstige exploitant dus inzet om dat in goede banen te leiden.’ De volgende stap is nu dat het gewijzigde coffeeshopbeleid door de raad wordt vastgesteld en vervolgens kan de lotingprocedure worden gestart. Ondernemers die interesse hebben in het exploiteren van een coffeeshop kunnen zich na de bekendmaking van de start van die procedure via een formulier op de gemeentelijke website aanmelden.

De politie Zaanstreek heeft tijdens een reguliere controle bij een bestuurder enkele honderden grammen softdrugs gevonden, meldde ze vandaag. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Na de loting mag de nummer één een vergunningaanvraag indienen. Daarin moet hij of zij alle plannen rondom de coffeeshop inclusief de gewenste locatie op een rij zetten. Als aan alle eisen wordt voldaan, kan de vergunning worden verleend. In het veiligheidsplan moet de aanvrager onder andere aangeven op welke manier drugsverslaving wordt voorkomen en hoe het toezicht op de leeftijdscontrole is geregeld. Ook maatregelen die overlast in de omgeving voorkomen moeten erin beschreven worden.

 

Reacties

Cookieinstellingen