De Kroon op Schoonheid: een momentje voor jezelf

Foto: De Kroon op Schoonheid

ADVERTORIAL – Wie aanbelt bij de Boschjesstraat 75 in Koog aan de Zaan heeft grote kans dat de deur open wordt gedaan door de vierjarige Luuk. Hij weet precies waar u voor komt: ‘Mamma werkt boven.’ Op de eerste etage heeft schoonheidsspecialiste Nathalie van der Kroon (38) haar droom waargemaakt: een eigen salon.

‘Ik werk inmiddels al zeventien jaar als schoonheidsspecialiste,’ vertelt zij. ‘Ik ben na de opleiding begonnen bij Dayspa Amsterdam, waar ik heel veel ervaring heb opgedaan. In mijn tijd daar heb ik ook veel trainingen en cursussen mogen volgen.’ Na een aantal jaren bij Dayspa koos ze ervoor om naar Skins Institute over te stappen – een salon in Hotel De l’Europe in Amsterdam.

De sprong gewaagd

‘Een prachtige plek in het centrum van de stad,’ zegt Nathalie van der Kroon, ‘maar de wens om een eigen salon te hebben bleef kriebelen’. Na veel overleg met haar vriend Jeroen werd er in 2015 voor gekozen dat zij een aantal dagen per week in dienst zou blijven van Skins Institute en een aantal dagen per week haar eigen bedrijfje zou runnen, ‘met het idee dat ik helemaal voor mezelf verder zou gaan als het een succes zou worden’.

Jeroen toverde een kamer in de woning om tot salon, en een succes werd het zonder meer. Zó succesvol dat Nathalie haar baan bij Skins Institute per 1 oktober 2021 vaarwel zei en zich nu full-time concentreert op haar eigen salon De Kroon op Schoonheid.

Van alle markten thuis

‘Mijn doel is om aandacht, rust en kwaliteit te geven aan mijn klanten. Van manicure tot ontharen en van wimperlifting tot een hotstone massage. Ik ben van alle markten thuis en uiteraard werk ik via de richtlijnen van de Anbos – de brancheorganisatie. Inmiddels heb ik ook een grote kring trouwe klanten opgebouwd. Ik werk met twee vaste merken in mijn salon: Paula’s Choice en Thann. Beide hebben ‘eerlijke’ producten en ik merk dat mijn klanten hier ook blij mee zijn. De producten van Paula’s Choice en Thann zijn ook te koop via mijn webshop,’ is de Koogse onderneemster enthousiast.

Medisch pedicure

De afgelopen 20 maanden werden gekenmerkt door corona, waardoor de salon voor langere tijd moest sluiten. Maar Nathalie heeft niet stilgezeten. ‘Ik heb tijdens de coronaperiode de opleiding voor medisch pedicure gevolgd. Hiervoor ben ik inmiddels geslaagd en ik heb me aangesloten bij Provoet, de vakvereniging voor medisch pedicures. Door het volgen van nascholingen en het lezen van vakbladen blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.’

Zelf afspraak inplannen

Klanten kunnen sinds kort zelf op de website van de salon een afspraak inplannen op de dag en het tijdstip die hen het beste passen. Op de site is ook meer informatie te vinden over de behandelingen die Nathalie aanbiedt en de kosten daarvan. ‘Ik bied trouwens niet alleen schoonheidsbehandelingen aan voor vrouwen. Ook mannen zijn van harte welkom en zij weten de weg naar mijn salon steeds beter te vinden,’ vult Nathalie nog aan.

De Kroon op Schoonheid,
Boschjesstraat 75, Koog aan de Zaan
Tel. 06 4201 1938
www.dekroonopschoonheid.nl – contact [email protected]
Facebook / Instagram

Reacties

Cookieinstellingen