Woonwinkelketen Jysk eindigt voor het eerst niet in het rood

Foto: Google Street View

Jysk heeft het afgelopen boekjaar in Nederland een nettowinst van 5,4 miljoen euro geboekt. Het is voor het eerst dat de woonwinkelketen, met onder meer een filiaal aan de Pieter Ghijsenlaan in Zaandam, niet in het rood eindigt in ons land.

De omzet steeg het afgelopen boekjaar in Nederland met bijna twintig procent tot 107,5 miljoen euro. De winst voor belastingen kwam uit op 6,7 miljoen, 22 keer zoveel als een jaar eerder. Vorig boekjaar behaalde Jysk voor het eerst een kleine winst voor belastingen, maar bleef onder de streep nog een verlies van 867.000 euro staan.

Televisiereclame

Jysk spreekt van een ‘fantastisch jaar’. Met name de televisiecampagnes zouden sterk hebben bijgedragen om de naamsbekendheid te vergroten in een concurrerende markt. De retailer kreeg veertien procent meer klanten over de vloer in de inmiddels 89 Nederlandse winkels.

Elders veel lucratiever

Het Deense concern, dat sinds 2006 in Nederland actief is, heeft meer dan 2500 vestigingen verspreid over 49 landen en is goed voor een jaarlijkse omzet van ruim vier miljard euro. Jysk is opgericht door Lars Larsen, die in 1979 de eerste winkel opende in Aarhus. De keten is nog steeds zijn eigendom en heeft van Larsen een van de rijkste mensen van Denemarken gemaakt. Het Amerikaanse zakenblad Forbes zette hem in 2011 op plek 304 op de lijst van rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van 3,6 miljard dollar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen