Ontwikkelaar Meneba komt tegemoet aan bezwaren Floris

Foto: Google Street View

Bouwbedrijf Floris en ontwikkelaar De Vlijt van het Zaankwartier in Wormerveer hebben overeenstemming bereikt over maatregelen die moeten voorkomen dat het bedrijf straks nadelige gevolgen ondervindt van de woningbouw. Daarbij gaat het onder meer over te nemen geluidsmaatregelen en afspraken om het zicht van toekomstige bewoners van de laagbouw op de activiteiten van Floris te voorkomen.

Floris maakt zich zorgen over haar bedrijfsvoering aan de Vlasblomweg als er mensen in de directe omgeving komen wonen op het Meneba-terrein. Die werden geuit in een e-mail naar de gemeenteraad, die daarom in oktober besloot om de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan voor de nieuwe wijk van de agenda te halen. Door de resultaten van hernieuwd overleg tussen Floris en De Vlijt is er nu geen reden meer om niet over dat stuk te stemmen, heeft wethouder Wessel Breunesse de raad laten weten.

Het beeldkwaliteitsplan legt de baisis voor de ruimtelijke uitwerking van de plannen. ‘De gemeente was en is met Floris en ontwikkelaar De Vlijt in goed gesprek om tot een voor alle partijen goede oplossing te komen,’ aldus Breunesse. Nog overgebleven losse eindjes kunnen naar verwachting nog dit jaar worden afgehandeld of er worden afspraken gemaakt om tot een oplossing te komen.

Reacties