Ornina heeft eindelijk vergunning voor feesten en partijen

Foto: Facebook / Restaurant Ornina

Uitbater Bassel Kurdi van het onterecht door burgemeester Jan Hamming gesloten restaurant Ornina heeft de vergunning binnen om zijn pand ook te kunnen verhuren voor feesten en partijen. Daarmee lijkt zijn lijdensweg nu ten einde: eerder al werd overeenstemming bereikt over een schadevergoeding. De hoogte daarvan is geheim.

Hamming trok in de zomer van vorig jaar de horeca-exploitatievergunning van Kurdi in na een aantal kleine onregelmatigheden, zoals muziek op het terras. Ook kreeg de ondernemer te horen dat hij geen feesten en partijen mocht faciliteren, wegens strijd met zijn vergunning. Dat eerdere eigenaren daar al sinds het einde van de vorige eeuw nooit problemen mee hadden gehad werd door de gemeente weggewuifd: Kurdi moest bloeden.

Hamming liet na protesten van de uitbater, van raadsleden en van het Ombudsteam van de PvdA de hele procedure nog eens doorlichten en concludeerde daarna dat Kurdi onevenredig zwaar gestraft was in relatie tot zijn misstappen. Sindsdien is gewerkt aan de wederopbouw van Ornina.

 

Reacties