Moederbedrijf WE Fashion en Van Gils in de rode cijfers

Het filiaal van WE Fashion op de Gedempte Gracht.
Foto: Google Street View

Moederbedrijf WE International van onder andere WE Fashion en Van Gils is in gesprek met de kredietverstrekkers na een verlies van 17,3 miljoen euro in het afgelopen boekjaar. Gezien de huidige stand van zaken wordt verwacht dat de herfinanciering rond zal komen, zo wordt door het bedrijf gemeld.

De coronacrisis heeft er flink ingehakt bij het bedrijf dat een jaar eerder nog iets meer dan zes miljoen euro winst maakte. De omzet daalde in het boeekjaar dat op 31 januari werd afgesloten van 265 miljoen naar 206 miljoen euro en het verlies zou nog groter zijn geweest als winsten uit de verkoop van vastgoed niet eenmalig 33 miljoen zouden hebben opgeleverd. De online verkopen zouden wel zijn toegenomen, maar het is onduidelijk hoe groot die tak is.

De modewinkels van WE International lieten al eerder een teruglopend succes zien. InĀ  boekjaar het 2017 – 2018 was de netto omzet 275,8 miljoen euro tegenover 283 miljoen in het voorafgaande jaar. In 2011 was dat nog 475 miljoen, maar sindsdien zijn merken als O’Neill en Setpoint afgestoten.

Reacties