Steeds meer steden met EK-schermen op terrassen

Foto: Flickr / Gerard Stolk

Na Amsterdam staan ook Utrecht, Rotterdam en Den Haag de horeca toe om wedstrijden van het EK voetbal vanaf zaterdag op een groot scherm op het terras te laten zien. In Zaanstad is de POV daar een groot voorstander van, maar de burgemeester wil er tot nu toe niet aan.

Oranje speelt zondag vanaf 18:00 uur tegen Tsjechië en die wedstrijd is dus in de vier steden vanaf het terras te volgen. Er zijn wel wat beperkingen. Zo mogen de schermen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, bezoekers moeten blijven zitten en anderhalve meter afstand houden van elkaar. Horecazaken hebben geen vergunning nodig voor de schermen.

Overal andere regels

Dit is in lijn met de versoepelingen die premier Mark Rutte vorige week bekendmaakte. In heel Nederland mogen horecazaken grote schermen opzetten voor de voetbalwedstrijden en iedere gemeente kan er zelf voorwaarden aan verbinden. Grote schermen in de publieke ruimte, zoals op pleinen en in parken zijn op een aantal plekken niet toegestaan. In andere gemeenten zoals Rotterdam valt dit onder de regelgeving voor evenementen. In dat geval is er wel een vergunning voor nodig en komen er veel strenge regels bij kijken, zoals testen voor toegang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen