Vergeefs beroep op Albert Heijn om polder te sparen

Foto: Facebook / Behoud Lutkemeer

Albert Heijn schermt graag met duurzaamheid, maar als het concern te maken krijgt met tegenstand omdat mensen geen distributiecentrum in een polder willen dan geeft het letterlijk niet thuis. Een uitnodiging aan de directie om te komen kijken in de Lutkemeerpolder en daar van ‘een lekkere biologische lunch te genieten’ kwam niet verder dan het hoofd public relations van Ahold Delhaize.

Afgelopen vrijdag meldde de actiegroep Behoud Lutkemeer die de bouw probeert tegen te houden zich voor de tweede keer bij het hoofdkantoor in Zaandam, om duidelijk te maken dat de Lutkemeerpolder ‘van levensbelang’ is. Mét de uitnodiging om eens met eigen ogen te komen bekijken wat er op het spel staat in de polder tussen Amsterdam Osdorp en Schiphol. Maar er kwam geen afspraak tussen de actievoerders en de directie, omdat al jaren geleden besloten is dat de polder een industriegebied wordt.

Ahold Delhaize heeft bovendien van de Amsterdamse wethouder Marieke van Doorninck (GroenLinks) te horen gekregen ‘dat de polder sowieso volgebouwd wordt,’ ook als AH zich terug zou trekken, hoorden de tegenstanders in Zaandam. Die counterden dat met de stelling dat tussen het besluit in de jaren 90 om de polder cadeau te doen aan het bedrijfsleven en nu nogal wat veranderd is, bijvoorbeeld op ht gebied van klimaat.

Vogelgeluiden

Wie die dag rond het hoofdkantoor van de supermarktgigant vogelgeluiden dacht te horen had gelijk, al waren ze niet live. Na hun mislukte missie zetten de demonstranten versterkers in om het pand te bombarderen met de geluiden van de vogels die nu nog in de polder huizen: een roerdomp, karekieten en de zwartkop.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen