Decathlon stimuleert gebruik lokale groene energie

Foto: Decathlon

Sportwinkelketen Decathlon gaat samenwerken met OM | Nieuwe energie collectief om medewerkers van het bedrijf aan groene stroom te krijgen. Voor personeel dat in Zaanstad woont is dat de lokale energiecoöperatie WeSpark.

Het van oorsprong Franse bedrijf investeert al jaren in nieuwe technieken om bestaande bedrijfsprocessen verder te verduurzamen. Het doel is om in 2026 de gemiddelde uitstoot per product met 40 procent te laten dalen. Het nieuwe initiatief breidt dat uit tot buiten de deur.

Centraal voor Decathlon staat dat de sportproducten die worden ontwikkeld een zo laag mogelijke impact op het milieu hebben, van de productie van grondstoffen tot aan de levering aan de klant. Nieuwe producten worden vanaf dit jaar ontworpen volgens de Europese Ecodesign-richtlijn. Om deze filosofie ook buiten het bedrijf door te voeren, stimuleert Decathlon haar medewerkers voortaan om thuis te kiezen voor energie die wordt geproduceerd door WeSpark en de 53 andere coöperaties binnen met landelijke OM-collectief.

Bomen planten

‘Daarmee maken zij hun energierekening in één klap CO2-neutraal, worden ze mede-eigenaar van het OM | Nieuwe energie collectief en bouwen ze mee aan de energietransitie. Daarnaast laten Decathlon en OM | Nieuwe energie bij iedere medewerker die overstapt vier bomen planten via Trees for All,’ meldt het bedrijf in een persbericht.

WeSpark en co hanteren een geheel ander beleid dan andere spelers binnen de energiewereld: de winst van het bedrijf gaat niet naar aandeelhouders of grootverdienende directeuren, maar naar tariefverlaging voor de consument en nieuwe lokale en duurzame projecten. De groene energie wordt bij de consumenten in hun eigen buurt opgewekt, via bijvoorbeeld zonnecentrales op schooldaken. Het zijn de klanten die aan het roer staan en die bepalen waar, voor wie en hoe er duurzame energie wordt opgewekt.

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen