AH en PostNL starten proef met pakketautomaten

Een pakketautomaat binnen. Er is ook een buitenvariant.
Een pakketautomaat binnen. Er is ook een buitenvariant.
Foto: Albert Heijn

Albert Heijn begint vandaag in vijf supermarkten een proef met innovatieve pakketautomaten van PostNL voor zendingen van ‘zusje’ Bol.com. Er kunnen zowel pakketten worden opgehaald als geretourneerd.

Sinds 2013 kunnen klanten al pakjes afkomstig van het dochterbedrijf van Ahold Delhaize afhalen bij een Bol.com-afhaalpunt bij hun AH-winkel. De automaten moeten dat nog gemakkelijker maken. Klanten maken steeds meer gebruik van zelfservicemogelijkheden en het afgelopen jaar is er nog een versnelling in gekomen. Zo is het gebruik van zelfscanners verdrievoudigd en bestellen steeds meer mensen hun boodschappen en andere aankopen online.

Een pakketautomaat in de open lucht.

 

 

De pakketautomaten die vooralsnog alleen in Alkmaar, Voorhout, Delft, Nijmegen en Maastricht staan zijn een volgende stap. Tijdens het bestellen bij Bol.com kunnen consumenten de PostNL-pakketautomaat als afleveroptie selecteren. Als het pakket daar is aangekomen kan de locker eenvoudig met een code geopend worden. Ook andere pakketten met een PostNL-verzendlabel kunnen verstuurd of geretourneerd worden via de automaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen