Tony’s Chocolonely investeert in België in plaats van Zaandam

Foto: Twitter / Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely, dat vooralsnog op een goede tweede plaats achter Ikea staat wat betreft het steeds herhaalde ‘onze plannen voor Zaandam zijn nog niet definitief van de baan’ neemt de Belgische chocoladefabriek Althea-De Laet over. De maker van fair trade chocolade gaat er de repen in hun vorm gieten.

Tony’s chocoladepretpark in en bij pakhuis De Vrede in de Achtersluispolder dat ruim twee jaar geleden met zoveel tamtam was aangekondigd is inmiddels in de vergetelheid weggezakt, maar in het jaarverslag 2019 – 2020 wordt gemeld: ‘Helaas hebben we de realisatie van onze chocoladefabriek Tony’s Chocolonely Chocolate Circus tijdelijk moeten pauzeren, omdat we niet tijdig een deal met een vastgoedinvesteerder hadden. Momenteel zijn we met Avignon Capital druk om TCCC voort te zetten.’ Dat zou echter niet noodzakelijkerwijs in Zaandam zijn.

Volle kas

Net voordat Covid-19 toesloeg haalde het bedrijf Verlinvest en JamJar als investeerders binnen en dat leidde, volgens datzelfde jaarverslag ‘tot een volle kas’ met een kapitaalinjectie vann 36 miljoen euro. Een deel van die middelen lijkt nu aangewend te zijn voor de aankoop van de Belgische fabriek, waarmee al zaken werden gedaan. De hoogte van het overnamebedrag os niet bekendgemaakt. ‘Door te werken met een eigen fabriek om zijn unieke repen te mouleren, is Tony’s in staat om sneller te innoveren, flexibeler te zijn op productniveau en zijn productiecapaciteit te verhogen,’ aldus een persbericht.

 

Reacties