Tony’s Chocolonely zet plan voor fabriek met achtbaan in de ijskast

Foto: Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely heeft het college laten weten de ontwikkeling van het Chocolate Circus in de Achtersluispolder ‘even on hold te moeten zetten’.

Dat meldt wethouder Wessel Breunesse aan de gemeenteraad: ‘Vanwege de coronacrisis zijn ze er niet in geslaagd de volgende stap te zetten. Ze benadrukken dat ze door willen met de ontwikkeling.’ Deze korte boodschap is niet geheel in lijn met woorden van directeur Henk Jan Beltman in Het Parool over de uitgestelde aankoop van pakhuis Se Vrede aan het Noordzeekanaal: ‘Te midden van de coronacrisis vind je niet gemakkelijk een investeerder’ en ‘Het is gewoon geen goed moment voor zo’n groot project’. Er is nog wel ambitie, maar of de fabriek met achtbaan er ooit nog komt durft hij niet met zekerheid te zeggen – en in een tweet heet het dat corona slechts een deel van het probleem is.

 

 

 

 

 

Het lijkt een terugtrekkende beweging van het bedrijf dat strijdt voor een slaafvrije chocoladeketen en daarmee zullen de twijfels in de Zaanse gemeenteraad over het ambitieuze project alleen maar toenemen. Eerder werden referenties aan het echec met Ikea nog weggewuifd, maar nu dringt de vergelijking zich weer in alle hevigheid op. Net als bij de aangekondigde komst van de Zweedse meubelgigant liep het college van Zaanstad over van enthousiasme en welwillendheid, maar een vestiging van het bedrijf werd daarmee niet binnengehengeld. Van Tony’s hebben we in elk geval nog een leuke YouTube-video.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen