Zo’n 7500 leidinggevenden AH verliezen hun functie

Het filiaal van Albert Heijn in Krommenie.
Foto: Google Street View

Zo’n 7500 leidinggevenden bij Albert Heijn krijgen een nieuwe functie, maar volgens de supermarktketen gaan ze er niet in salaris op achteruit. Het zou gaan om ‘een grote herschikking van de organisatie’ die nodig is om op de veranderende wensen van de klanten in te spelen. De vakbonden hebben daar zo hun twijfels over.

De functies teamleider en assistent-supermarktmanager verdwijnen en een deel van de werknemers die hiermee te maken krijgen kan daarna aan de slag als manager voor ‘vers’, ‘service’ of het operationele gedeelte. Andere collega’s worden ‘shiftleader’, oftewel degene die tijdens verschillende ploegendiensten het personeel aanstuurt. Er gaan geen arbeidsplaatsen verloren, stelt Albert Heijn. Werknemers die door deze veranderingen een lagere functie toebedeeld krijgen, worden gecompenseerd zodat ze er in salaris niet op achteruitgaan.

FNV kritisch

Volgens directeur winkels Sonja Boelhouwer geldt dit voor zo’n 50 procent van de 7500 betrokken werknemers. ‘Het huidige model bestaat twaalf jaar. Met deze verandering gaan we meer inzetten op vers en service,’ zegt zij. FNV-bestuurder Michiel Al is kritisch over de compensatieregeling. Werknemers onder de 50 jaar die deze toeslag ontvangen, gaan er bij toekomstige CAO-loonsverhogingen namelijk minder op vooruit dan andere collega’s. Bij een deel van de medewerkers zou een eventuele loonsverhoging van drie procent bijvoorbeeld de helft lager uitvallen.

Benadeling jonger personeel

Volgens Al worden medewerkers onder de 35 nog meer benadeeld. ‘Wij vinden dat bij een loonsverhoging via de CAO iedereen daarvan moet profiteren.’ Over die nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de supermatktbranche is nog steeds geen overeenstemming, omdat de bonden het bod van de werkgevers veel te laag vinden. Het herschikken van functies gebeurt niet alleen bij Albert Heijn. Concurrent Jumbo kondigde ook een reorganisatie aan waarbij geen banen zouden verdwijnen, maar alleen functies vervallen. Veel medewerkers moeten daar solliciteren op een nieuwe positie. Volgens de FNV gaat het bij Jumbo om een verkapte bezuiniging.

Reacties