Topman Ahold Delhaize pikt zes miljoen mee over 2020

Er wordt goed verdiend in het hoofdkantoor in Zaandam.
Foto: Google Street View

Terwijl de wereld(economie) zucht onder de gevolgen van de coronapandemie gaat Ahold Delhaize als een speer. En daar hoort volgens de aandeelhouders van het supermarktconcern een hogere beloning voor de hoogste baas bij: Frans Muller krijgt over het boekjaar 2020 zes miljoen euro, tegen bijna 4,4 miljoen een jaar eerder.

Bij de stemming over het beloningsbeleid voor de top van Ahold Delhaize ging gisteren iets meer dan 80 procent van de aanwezige aandeelhouders op de virtuele vergadering akkoord met hogere prestatiebonussen voor Muller rond financiƫle doelstellingen zoals omzet en marge. Het basissalaris van Muller bedroeg vorig jaar 1,1 miljoen euro, een fractie meer dan in 2019.

Omzetgroei en ontevreden personeel

Het bedrijf achter onder andere Albert Heijn en webwinkel Bol.com deed tijdens de coronacrisis goede zaken door het massale hamsteren van boodschappen tijdens de lockdown, het sluiten van de horeca en een sterk gestegen online verkoop. Daar profiteren de topbestuurders van de onderneming van. De totale omzet van Ahold Delhaize steeg vorig jaar met ruim veertien procent tot 74,7 miljard euro. De supermarktmedewerkers strijden intussen voor een verbeterde CAO, maar stuiten op een muur van onwil.

Reacties