MediaMarkt in Zaandam begonnen aan laatste loodjes

Foto: Google Street View

De MediaMarkt-vestiging in de Hermitage in Zaandam sluit per 1 mei de deuren en vertrekt uit Zaanstad. Er is geen alternatieve locatie gevonden, melden meerdere media.

Het vertrek van de keten uit het centrum hangt al sinds 2018 in de lucht. De toenmalige wethouder Gerard Ram liet toen weten dat de elektronicaketen eind 2019 het huurcontract niet zou verlengen en Zaanstad zou verlaten als een verhuizing naar de gewenste locatie Zuiderhout-Noord niet mogelijk zou blijken te zijn. In januari vorig jaar liet Media Saturn desgevraagd weten het huurcontract voor de huidige locatie tijdelijk te hebben verlengd en afwachting van een besluit over een verhuizing naar het bedrijventerrein.

Binnenstad beschermen

Dat was echter een lastig verhaal omdat de gemeenteraad om de binnenstad te beschermen elektronica heeft uitgesloten van vestiging op Zuiderhout-Noord. Ram was indertijd wel genegen om het MediaMarkt naar de zin te maken, maar zijn opvolger Hans Krieger heeft het nooit over de kwestie gehad. ‘De winkel zorgt voor rond 100 banen in de stad en is belangrijk voor de breedte van het winkelaanbod,’ zei Ram in 2018.

 

Reacties

Cookieinstellingen