Tijdelijke huurverlenging MediaMarkt: nog steeds verhuisplannen

Foto: Google Street View

Media Saturn is nog steeds in gesprek met de gemeente over een mogelijke verhuizing van het MediaMarkt-filiaal uit de Zaandamse binnenstad naar bedrijventerrein Zuiderhout-Noord, ‘de locatie die eventueel interessant is voor MediaMarkt,’ zo laat het bedrijf weten in antwoord op vragen naar de stand van zaken.

De toenmalige wethouder Gerard Ram liet in 2018 weten dat de elektronicaketen eind 2019 het huurcontract niet zou verlengen en Zaanstad zou verlaten als een verhuizing naar de gewenste locatie niet mogelijk zou blijken te zijn. ‘Wij hebben ons huidige huurcontract tijdelijk verlengd op de huidige locatie in afwachting van de formele reactie van de gemeente,’ aldus de afdeling communicatie van Media Saturn nu. Tot wanneer die verlenging loopt blijft onbekend, maar ‘ons standpunt is daarbij niet veranderd’. Een verhuizing is echter niet zomaar in kannen en kruiken, omdat de gemeenteraad om de binnenstad te beschermen elektronica heeft uitgesloten van vestiging op Zuiderhout-Noord.

‘Niet mogelijk’

Een woordvoerster van de gemeente liet eerder al weten dat onderzoek is gedaan naar de wenselijkheid van een eventuele verhuizing van MediaMarkt, maar ‘omdat dit niet past binnen het bestemmingsplan van Zuiderhout-Noord is dit niet mogelijk’. Daarmee blijft dus voorlopig onduidelijk of de keten voor consumentenelektronica een vestiging in Zaanstad blijft houden. Ram was indertijd wel genegen om het MediaMarkt naar de zin te maken. De winkel zorgt voor rond 100 banen in de stad en is belangrijk voor ‘de breedte van het winkelaanbod’, liet hij in 2018 weten.

 

Reacties