Bestellingen Kijkshop.nl komen niet meer, geld weg

De fysieke winkels zoals deze in Zaandam waren al eerder verdwenen.
Foto: Google Street View

Klanten die nog een bestelling open hebben staan bij Kijkshop.nl kunnen hoogstwaarschijnlijk fluiten naar hun geld. De webwinkel laat op de site weten dat bestelde goederen niet meer geleverd worden. Klanten die al betaald hebben moeten het doen met de mededeling dat er ‘in het geheel geen geld meer is’.

Ook de vooruitzichten voor de klanten op terugbetalingen of schadevergoedingen zijn slecht. ‘Als u geld terugkrijgt, dan duurt dat in ieder geval nog zeker een jaar en mogelijk veel langer.’ Wie schade heeft geleden en een vordering wil indienen in het faillissement kan dat online doen. Volgens curator Martijn Hoving zijn er duizenden gedupeerden.

Actief sinds 2019

Kijkshop.nl werd eerder deze week failliet verklaard nadat het vanwege de ‘onstuimige groei’ van vorig jaar niet meer in staat was om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Naast financiĆ«le problemen waren er veel klachten over de leveringen. De onderneming was eerder deze maand nog wel met betrokken partijen in gesprek om tot een oplossing te komen. Kijkshop keerde eind 2019 terug als webshop, na het faillissement van de fysieke winkels zo’n twee jaar eerder. Tegelijk met de webshop zijn ook de bedrijven DirectSale, Lumi Plaza en PlazaSale van eigenaar Konrad van den Bosch bankroet verklaard.

Reacties