Kijkshop.nl uit de lucht na ‘onstuimige groei’ in 2020

Foto: Flickr / Tim Reckmann

Kijkshop.nl is buiten bedrijf gesteld. ‘Door de onstuimige groei in 2020 zijn wij op dit moment niet in staat om de bedrijfsactiviteiten te continueren. Op dit moment zijn wij in overleg met betrokken partijen om tot een oplossing te komen. Wij verwachten hier op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven,’ luidt de korte mededeling op de website.

De fysieke tak van Kijkshop vroeg eind 2018 faillissement aan, waarmee ook het doek viel voor de winkel aan het Rustenburg in Zaandam. De winkelketen van de Zweedse eigenaar The One kampte toen al jaren met aanzienlijke verliezen. Er volgde nog een executieverkoop in Zaandam en in de andere filialen, waarna de inmiddels ook al op de fles gegane Op = Op Voordeelshop het volledige telecomassortiment van de Kijkshop overnam. Volgens bronnen van Quote torst Kijkshop.nl ondanks de groei een miljoenenschuld met zich mee. Het bedrijf is eigendom van zakenman Konrad van den Bosch en maakt deel uit van diens Automated Direct Shipping Auction Marketplace, kortweg A.D.A.M..

De website Tweakers ontdekte dat klanten van diens andere bedrijf Directsale.nl een identieke melding voorgeschoteld krijgen als de bezoekers van Kijkshop.nl en dat zijn verkoopkanaal Plazasale op bol.com bij alle producten aangeeft dat ze niet leverbaar zijn. Er zouden over alle bedrijven de afgelopen tijd veel klachten zijn geweest vanwege niet-geleverde bestellingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen