Financieel adviesbureau Brucon Krommenie failliet verklaard

Foto: Snappygoat.com / CC0

Hypotheek- en financieel adviseur Brucon Krommenie uit Assendelft is failliet verklaard. Het bedrijf had geen onbevlekte reputatie: in oktober 2018 legde  de Autoriteit Financiële Markten het een last onder dwangsom op omdat het niet voldeed aan herhaalde informatieverzoeken van de financiële waakhond.

De rechtbank Noord-Hollannd heeft nu een einde gemaakt aan het adviesbureau dat opereerde met een vergunning van de AFM, maar dat twee jaar geleden in problemen kwam omdat het verzaakte om de Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2018 in te vullen. Daarmee krijgt de AFM inzicht in de markt van adviseurs en bemiddelaars en de daaruit voorkomende risico’s. Toen de informatie maar niet binnenkwam  werd Brucon Krommenie verplicht een dwangsom van 2000 euro per kalenderdag te betalen, tot een maximum van 20.000 euro. Dat maximale bedrag werd op 29 oktober bereikt. Of de AFM het nog heeft kunnen innen is onduidelijk: Brucon Krommenie was plotseling van het toneel verdwenen.

Als curator in het faillissement van de aan de Dorpsstraat 348 gevestigde onderneming is aangesteld mr G.F.H. Velthuizen van Velthuizen Advocatuur in Zaandam.

Reacties