Nieuwbouw makelaardij KRK in Zaandam van start

Foto: Kuijs Reinder Kakes

Makelaardij Kuijs Reinder Kakes heeft vandaag met het boren van de eerste paal het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw en duurzaam kantoor ter hoogte van Westzijde 340, op de plek van de huidige Zaanse vestiging. Ernaast komt een woongebouw met achttien appartementen.

Aan het begin van de vorige eeuw werd die plek nog ingenomen door oliebedrijf Orion, een grote fabriek van vier verdiepingen die later nog werd uitgebreid. Jaren na het sluiten van de fabriek werd het adres de thuisbasis van een groot aantal afdelingen van makelaars- en adviseurskantoor Kuijs Reinder Kakes. Richting het 100-jarig bestaan van die organisatie werd het echter tijd voor een nieuw en fris kantoor. Partner Sander Heidinga kent ondanks de coronaperikelen geen twijfel over de nieuwbouw: ‘Wij helpen mensen, particulieren en bedrijven, aan een goede woon- en werkomgeving. Zo voegen wij waarde toe aan de regio. Wij zien het als onze taak en vinden het leuk om onze eigen mensen en bezoekende klanten hetzelfde te bieden.’

Een indruk van de nieuwbouw.

Transparant en modern

Het ontwerp van beide gebouwen is in handen van het Zaans architectenbureau Nunc, dat onlangs nog de Zaanse architectuurprijs ontving voor de nieuw fietsenstalling ten westen van het Zaandamse station. Voor de Westzijde liet het zich onder andere inspireren door de vroegere industriële gebouwen in de omgeving. Het resultaat is ‘een authentiek Zaans ontwerp in een transparant en modern jasje’. ‘Een goed gekozen mix die zijn weerspiegeling vindt in KRK als organisatie,’ aldus de vastgoedexperts.

Duurzaam

Om het ontwerp te laten aansluiten bij de tijdgeest staat duurzaamheid binnen het kantoorpand centraal. Zo wordt het gebouw aangesloten op luchtwarmtepompen die gebruikmaken van de koele lucht boven de achtergelegen Zaan. Ook worden er zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Daar bovenop zorgt een dubbele glazen en dus bijna volledig transparante voor- en achtergevel voor nog meer isolatie en een duurzaam karakter.

Tijdelijke verhuizing

Het appartementengebouw dat ernaast zal verrijzen krijgt achttien huurwoningen met twee slaapkamers, met een totale oppervlakte van rond 70 vierkante meter. De realisatie van de bouw van beide gebouwen is in handen van het eveneens Zaanse bouwbedrijf Van der Gragt. De woningmakelaardij, bedrijfsmakelaardij en de afdelingen vastgoedmanagement en taxaties verhuizen tijdelijk van de Westzijde 340 naar de naastgelegen kantoorvilla op nummer 346. Alle stafmedewerkers werken tijdelijk vanuit het kantoor in Krommenie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen