Kantoren en achttien appartementen erbij aan de Westzijde

Foto: NUNC Architecten

Er komt een kantoorgebouw met daarin ook achttien appartementen aan de Westzijde 340 Zaandam, op de plek waar nu de makelaardij Kuijs Reinder Kakes gevestigd is. Eerder stond daar de oliefabriek Orion en aan de zuidkant van het terrein staat inmiddels appartementengebouw Bellatrix en aan de noordkant het woongebouw Betelgeux.

Omdat de geplande nieuwbouw hoger wordt dan op dit moment is toegestaan – het maximun voor een plat dak is hier dertien meter maar de plannen gaan uit van vijftien meter – en er ook kantoorruimte op de verdiepingen voorzien is moet het bestemmingsplan worden aangepast. Dat is voor het college geen probleem. Er moet ook een andere in- en uitrit van en naar de Westzijde komen. De kantoren zijn voor het makelaarskantoor, dat in de nu beschikbare ruimte uit zijn jasje groeit.

Om het bouwplan met twee woongebouwen te kunnen realiseren moet wel de deels verontreinigde bodem worden gesaneerd. Daarvoor is al een plan ingediend en goedgekeurd. Negatieve effecten op Natura 2000-gebieden worden op voorhand uitgesloten gezien de aard van de werkzaamheden, de ligging in het stedelijk gebied van Zaandam en de ligging van het perceel ten opzichte van de beschermde natuurgebieden. Deze conclusie wordt ondersteund door een stikstofdepositieonderzoek, aldus het college. De buurt is door de initiatiefnemer op de hoogte gehouden van de bouwplannen en die zouden door de omwonenden positief ontvangen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen