Eeuwfeest Zaandams bulktransportbedrijf Albert Keijzer

Foto: Google Street View

Het Zaandamse bulktransportbedrijf Albert Keijzer viert morgen het 100-jarig bestaan en zoals dat gaat in coronatijd: op een aangepaste wijze. De homepage van de onderneming wordt op 26 november een ontmoetingspunt voor iedereen die op afstand de vreugde over het eeuwfeest wil delen.

Er is ook een vervolg op het boek Vervoeren is vooruitzien, waarin de eerste 75 jaar van het bedrijf onder leiding van Co Keijzer is vastgelegd in het jubileumboek ‘vervoeren is vooruitzien’. In De toekomst van ons verleden komen de familie, (oud)-medewerkers, leveranciers en klanten aan het woord komen. De ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar en de wijze waarop het bedrijf zich heeft voorbereid op de komende 25 jaar zijn de rode draad. Het is een opmaat naar de start van de bouw van een nieuw kantoorpand aan de Albert Keijzerstraat in Zaandam, begin volgend jaar.

Vergroening wagenpark

Het transportbedrijf is ook volop bezig met verduurzaming. Begin november werden drie Scania R410 4×2 trekkers op bio-CNG in gebruik genomen. ‘Dat wij CNG- en geen LNG-voertuigen kopen, heeft alles te maken met de wens van onze opdrachtgever Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) om te gaan rijden op het bio-gas dat zij zelf produceren, liet technisch bedrijfsleider Jos Baltes bij die gelegenheid optekenen. ‘Bij de productie van suiker uit suikerbieten blijft er een enorme hoeveelheid organisch restmateriaal over dat Cosun Beet Company zelf vergist tot methaan, oftewel bio-CNG. Een deel levert de fabriek aan het openbare gasnet. Maar ze gebruiken de brandstof onder andere ook om suiker naar hun klanten te rijden. Cosun Beet Company wil de groenste en meest innovatieve suikerbietverwerker van de wereld zijn, en rijden op 100 procent eigen groen gas sluit hier naadloos op aan.’

Om het bijzondere jubileum te vieren wordt daarnaast een bankrekening geopend om geld in te zamelen voor Anna’s Huis. Albert Keijzer gaat uit naam van al haar relaties het binnengekomen bedrag verdubbelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen