Forbo in de race voor predicaat meest duurzame bedrijf van NL

Foto: Forbo Flooring

Forbo Flooring in Assendelft is genomineerd voor de prijs voor het meest duurzame bedrijf van Nederland in 2020. De stichting Nederland CO2 Neutraal reikt deze prijs jaarlijks uit.

‘Ze maken al 120 jaar Marmoleum, een biobased vloer die intussen ook volledig CO2-neutraal is. Gezien de grote impact van de bouwsector in de productie van CO2 levert Forbo een grote bijdrage door vloeren te produceren die niet alleen goed zijn voor het milieu maar ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving,’ zo luidt de motivering om het bedrijf te nomineren. Er is echter een flink aantal andere kapers op de kust.

Steeds meer bedrijven in Nederland zijn zich bewust van de noodzaak van duurzaam ondernemen. Zij zetten zich in voor verandering, door bijvoorbeeld minder energie en grondstoffen te gebruiken of over te stappen op duurzame alternatieven. De stichting Nederland CO2 Neutraal probeert het bedrijfsleven hierbij te helpen. De verkiezing werd vorig jaar gewonnen door Omrin (het Friese woord voor ‘kringloop’), dat het meest duurzame en circulaire afval- en grondstoffenbedrijf wil zijn. De voertuigen rijden bijna allemaal al fossielvrij, op groen gas uit afval. Van ruim 1,2 miljoen mensen wordt het huisvuil verzameld en zo’n driekwart daarvan wordt gerecycled en duurzaam verwerkt.

Reacties