Duurzaamheidsverslag Forbo: op alle fronten vooruitgang

Foto: Wikimedia / Webmaster Forbo

Forbo Flooring heeft voor het achtste opeenvolgende jaar een duurzaamheidsverslag gepubliceerd. De vloerenfabrikant met twaalf fabrieken in onder andere Assendelft en in het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk en Zwitserland heeft de milieuprestaties in alle drie de productgroepen marmoleum, vinyl en textiel de afgelopen twee jaar verbeterd.

De uitdagingen liggen volgens topman Jean-Michel Wins niet alleen meer op het gebied van design, productie, grondstoffengebruik en productopbouw, maar in toenemende mate ook op CO2-reductie en de beperking van de uitstoot van broeikasgassen, op minder energieverbruik en op hergebruik van materialen. Forbo Flooring is volgens hem inmiddels vrijwel geheel overgestapt op duurzame energie. De principes ‘mensen’, ‘planeet’ en ‘winst’ zijn vertaald in drie strategische uitgangspunten:

  • De transformatie van een lineair business model naar een circulair economisch model met gebruikmaking van de geldende principes van onder meer een gereduceerd grondstoffengebruik en meer recycling van de eigen producten;
  • Een bijdrage leveren aan betere werkomstandigheden in omgevingen waarvoor Forbo materiaal heeft aangeleverd. Gebouwen moeten gezonder worden en nieuwe collecties moeten worden ontworpen met meer oog voor de gezondheid, veiligheid en het comfort van de gebruikers en van hun functionaliteit;
  • Het bedrijf omarmt sociale gelijkheid en een eerlijke behandeling van het personeel door de hele productieketen heen, op grond van de internationale SA 8000 certificeringsnorm die organisaties stimuleert om sociaal aanvaardbare praktijken op de werkplek te ontwikkelen, te onderhouden en in praktijk te brengen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen