Intertoys en Jantje Beton zamelen weer samen geld in

Foto: Pixabay / Catherine

De tweede landelijke donatieactie van speelgoedketen Intertoys voor Jantje Beton gaat vandaag van start. Tot en met 24 december kunnen klanten van de 200 filialen bij de kassa 0,50 euro aan de organisatie. Dat kan zowel in de winkel als online. Jantje Beton komt op voor kinderen voor wie buiten spelen geen vanzelfsprekendheid is.

‘Buiten spelen is niet alleen gezond, maar ook leuk,’ zegt directeur Dave Ensberg van Jantje Beton in de aankondiging. ‘Juist nu in deze bijzondere tijd moeten kinderen ondanks alles kunnen genieten van hun vrije tijd. Samen met vriendjes en vriendinnetjes speelherinneringen maken waar ze later als volwassene met veel plezier op terug kunnen kijken.’ Voor kinderen met een handicap of een chronische ziekte ligt dat niet zomaar voor de hand: zij hebben minder vriendschappen en spelen minder vaak buiten. ‘Juist nu is de kans op een isolement en eenzaamheid voor hen groter dan ooit.’

Samenwerking succes

Intertoys en Jantje Beton werken met deze actie voor de tweede keer samen, nadat de eerste landelijke donatieactie beide partijen goed was bevallen. Klanten vanaf achttien jaar kunnen tijdens het afrekenen 0,50 euro of een veelvoud daarvan doneren, bij een aankoopbedrag vanaf een tientje. De opbrengst gaat naar projecten voor kinderen die in armoede leven of kinderen met een verstandelijke beperking. Zodat ook zij buiten kunnen spelen. Drie op de tien kinderen doet dat nooit of maar één keertje per week.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton.  

Reacties