Big Gyms Zaandam en Wormerveer mogen morgen alweer open

De vestiging in Wormerveer.
Foto: Google Street View

De twee voor een preiode van vier weken gesloten vestigingen van Big Gym in Zaandam en in Wormerveer gaan al eerder van gepland weer open, namelijk morgenvroeg. Dat melden verschillende media op gezag van NH Nieuws. Dat citeert een opgeluchte directeur Jasper Otting.

Die vertelt dat een gesprek met de veiligheidsregio uitkomst bracht. De sportscholen gingen op last van de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland verplicht op slot omdat er bij herhaling te veel mensen dicht bij elkaar in de buurt waren. Otting vindt dat nog steeds overdreven: ‘Eigenlijk verandert er niets ten opzichte van voor de sluiting, we hebben het alleen beter beschreven in een duidelijk plan. Het gaat bij deze vestigingen net zoals bij alle andere filialen van Big Gym. We zijn heel verantwoord bezig.’

Het gesprek iver de sluiting kwam voort uit een kort geding, warin de rechter beide partijen opdracht gaf om er samen uit te komen. Wat wel verandert ten opzichte van de praktijk van voor de sluiting is dat in verband met de aangescherpte coronamaatregelen de groepslessen voorlopig niet door kunnen gaan.

Reacties