Big Gym wil met kort geding sluiting twee filialen terugdraaien

Foto: Pixabay / Quince Creative

Sportschoolketen Big Gym hoopt met een kort geding de tijdelijke sluiting van de vestigingen in Zaandam en Wormerveer terug te draaien, meldt RTVI Zaanstreek. Die werden door Jan Hamming afgelopen vrijdagmiddag voor vier weken op slot gedraaid omdat er veel meer dan de toegestane 30 sporters tegelijk werden toegelaten.

Na een eerste waarschuwing voor het overtreden van de coronamaatregelen greep Hamming als voorzitter van de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland hard in. Dat is bij het bedrijf slecht gevallen. Het maximale aantal mensen dat mag worden toegelaten is volgens het bedrijf onduidelijk. Big Gym betoogt dat in grotere gebouwen per ruimte 30 personen mogen samenkomen, maar dat lijkt geen realistische interpretatie omdat de maatregelen erop gericht zijn om mensen zoveel mogelijk uit elkaar te houden en ze elkaar bij het maximaal benutten van verschillende ruimtes op bijvoorbeeld de gangen toch nog zouden tegenkomen. In reacties op Facebook op de sluiting van de twee filialen werd opvallend vaak genoemd dat sporttoestellen bij het bedrijf vaak niet worden schoongemaakt door de gebruikers en dat daarop het toezicht ontbreekt.

Tweede rechtszaak

Directeur Jasper Otting van de keten spande al eerder een coronarechtszaak aan, toen om de heropening van de in zijn totaliteit gesloten branche te bespoedigen. In mei zei hij daarover in een interview met Trouw dat er hard gewerkt was om de gymzalen coronaproof te maken: ‘De medewerkers maken ieder schroefje en elk tegeltje schoon. Onze sportscholen zijn ruim opgezet, tussen de 2000 en 3000 vierkante meter. Afstand houden tussen de apparaten is dus geen probleem.’ Er waren bovendien strenge protocollen geschreven: ‘Bij ons zou iedereen sporten op reservering. Van tevoren én bij binnenkomst doe je een gezondheidscheck. En onze leden moeten ieder apparaat dat ze gebruiken schoonmaken. Ook de wc.’

Reacties