Indoorspeeltuinen willen duidelijke regels voor het hele land

De vestiging van Ballorig in Westerwatering.
Foto: Google Street View

‘Onduidelijke en verkeerde’ coronaregels zorgen ervoor dat indoorspeeltuinen tegen grote problemen aanlopen met betrekking tot hun bedrijfsvoering. De ondernemingen, waaronder de ook met een Zaandamse vestiging opererende keten Ballorig lopen er tegenaan dat de regels door de verschillende veiligheidsregio’s en gemeenten anders worden geĂŻnterpreteerd.

Ballorig, Monkeytown, Avontura en de andere spelers in de markt zeggen zich ‘nadrukkelijk’ aan de voorschriften te houden, maar op de ene plek is de beperking van het aantal bezoekers tot maximaal 30 inclusief kinderen tot en met twaalf jaar en op de andere weer niet. De locaties van de binnenspeeltuinen zijn met een gemiddelde omvang van 2000 vierkante meter zodanig van omvang dat afstand houden geen enkel probleem is. Ook kunnen zaken zoals het gebruik van de toiletten en de in- en uitgangen zodanig geregeld worden dat er voldaan wordt aan alle richtlijnen, aldus de ondernemingen. De huidige regels met maximaal 30 gasten zijn echter de nekslag voor de bedrijfstak. ‘Hiermee ontzegt de overheid kinderen de mogelijkheid tot gezond en veilig spelen,’ zegt algemeen directeur Jeroen Horbach van Ballorig.

Petitie

Hij en zijn collega’s zijn daarom een petitie gestart om van deze beperking af te komen. ‘Wij vragen de overheid om eenduidige regels te stellen die gelden voor het gehele land. Hiermee wordt onduidelijkheid voorkomen. Regels die uitgaan van maximaal 100 personen in een ruimte waar verder de geldende regels gehandhaafd kunnen worden. Tegelijkertijd is het essentieel dat onze sector gehoord wordt in Den Haag en meedenkt over en werkt aan passende regelgeving. Hierdoor kunnen bedrijven hopelijk toch functioneren in deze veranderde samenleving en zal het aantal bedrijven dat noodgedwongen moet stoppen verder beperkt blijven.’

 

 

Reacties