Kringloopwinkel Dorcas in Zaandam zoekt vrijwilligers

Foto: Facebook / Dorcas

De kringloopwinkel van Dorcas aan de Westzijde 59 in Zaandam moest nog voor de feestelijke officiële opening in maart sluiten vanwege corona sluiten, maar heeft op 3 juni de deuren weer open kunnen doen. Er worden nog vrijwilligers gezocht.

De Dorcas-winkel draait volledig op vrijwilligers en de opbrengsten zijn voor hulpverleningswerk in Zuid-Sudan. Wie van spelletjes of puzzelen houdt en ook graag bij wil dragen aan dit werk in Zuid-Sudan, kan van 22 juli tot 5 augustus zijn slag slaan. Alle spellen en puzzels kosten dan maar één euro. De Republiek Zuid-Sudan in oostelijk Afrika bestaat sinds 9 juli 2011 toen het land zich na een lange onafhankelijkheidsstrijd afscheidde van Sudan. Maar gelukkig is de bevolking daar niet van geworden. Er brak een burgeroorlog uit en hoewel de meeste strijdende partijen in het land in september 2018 opnieuw een akkoord over een staakt het vurent tekenden, zijn er nog steeds milities en partijen die zich daar niet aan houden. Het land is bijzonder onveilig en de economie staat er belabberd voor.

Vrijwilligers

Dorcas probeert de nood in het land wat te verlichten van ook vanuit Zaandam kan daaraan worden bijgedragen. Op dit moment is de Dorcas-winkel geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur. Bij aanmelding van voldoende vrijwilligers kan dit uitgebreid worden met de zaterdag. Aanmelden kan hier.  

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen