Modemerk G-Star over de grens in grote problemen, 150 banen weg in NL

Foto: Pixabay / Gregor

Het grote Nederlandse modemerk G-Star zit over de grens in grote problemen. De Zweedse tak is failliet en in de Verenigde Staten en Australië is uitstel van betaling aangevraagd. G-Star werd in 1989 in Amsterdam opgericht door Jos van Tilburg. In Nederland verdwijnen 150 banen.

Het merk werd een internationale speler met robuuste jeans, geïnspireerd op werkmanskleding. G-Star telt wereldwijd meer dan 6500 verkooppunten met  flagship stores in New York, Shanghai, Milaan, Parijs en in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. In februari 2016 werd bekendgemeekt dat de Amerikaanse muzikant Pharrell Williams mede-eigenaar was geworden en twee jaar geleden ging Fomule 1-coureur Max Verstappen de samenwerking aan met G-Star Raw. Kleding van het merk is niet alleen te koop in de filialen van de eigen keten maar ook in andere zaken. 

Meer focus op online

De coronacrisis heeft er flink ingehakt bij het bedrijf, dat vanwege de ‘structurele marktveranderingen’ als gevolg van de pandemie een andere koers gaat varen met minder winkels in een aantal regio’s. Verhuurders van vastgoed zouden de voornaamste crediteuren van G-Store zijn. Wereldwijd wil G-Star nu tien procent van alle 2100 banen schrappen. Sinds augustus 2010 is er ook een internetwinkel, die de omzet de afgelopen maanden wél zag oplopen. De focus wordt nu verschoven naar online verkopen. G-Star zegt er alle vertrouwen te hebben dat de reorganisatie het bedrijf gaat helpen om weer gezond en toekomstbestendig te worden. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen