Eerste Engelstalige opleiding van start in het Bakery Institute

Foto: Karin-Geesink-Stegeman

In het Bakery Institute in de Chocoladefabriek in Zaandam is tot en met 7 september de eerste Engelstalige opleiding aan de gang. De cursisten van Introduction Bread & Pastry komen uit alle windstreken, onder andere uit Tanzania, de Filipijnen en Sri Lanka.

Doelstelling is volgens directeur Tamara Hoogerwaard om de deelnemers de basiskennis en vaardigheden van het vak mee te geven. Er is ook bijzondere aandacht voor onderlinge uitwisseling van ervaringen uit het land van herkomst.

Vierdaagse cursus

Aanjager van de vierdaagse opleiding zijn de experts van PUM, een vrijwilligersorganisatie die zich richt op duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden en in de opkomende markten. De sector bakkerij van PUM zendt jaarlijks experts uit om hun expertise in te zetten in projecten. ‘De experts van PUM signaleerden al langer een behoefte aan scholing bij de doelgroep die zij bezochten. Het is mooi dat wij hen een stukje educatie kunnen meegeven om zo wereldwijd bij te dragen aan beter opgeleide vakmensen in de bakkerij,’ aldus Hoogerwaard in vakblad Bakkerswereld.

Donderdag 7 september om 15.00 uur is de eindpresentatie van de deelnemers. Deze is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden in het Bakery Institute, Westzijde 170C in Zaandam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen