Bakery Institute komt met #ikbakthuis broodpakket

Foto: Pixnio / CC0

The Bakery Institute kreeg veel mensen thuis aan het bakken en aan het culinair boetseren van een chocolade paaskonijn, zo blijkt uit de enthousiaste reacties van thuisbakkers en -patissiers op het paaspakket. Het vervolg wordt een broodpakket.

Nu een groot deel van Nederland noodgedwongen thuis zit duiken veel mensen de keuken in. Vooral zelf brood bakken blijkt populair: meel en bloem zijn op talloze plekken schaars. De Zaandamse particuliere onderwijsinstelling is daardoor niet verrast: wie wil er nu niet de geur van versgebakken brood in huis? Met het #ikbakthuis Broodpakket krijgen beginners zowel de kennis als de ingrediënten in huis om zelf de lekkerste rustieke broden te bakken. Er kunnen vier soorten brood uit de eigen oven worden getoverd die normaal alleen bij de bakker te vinden zijn. Een machine is niet nodig: u kunt het deeg op de hand maken. Er kan straks een meerzaden boule, luxe notenbrood, haverbrood en witbrood op tafel staan.

Meerzaden boule

Het pakket geeft een exclusieve toegang tot een online masterclass waarin docent boulangerie Hans Heiloo stap voor stap uitlegt hoe je thuis brood maakt. Hij laat diverse ambachtelijke technieken zien, namelijk het werken met een poolish en kookstuk die ervoor zorgen dat brood lekker mals wordt en langer vers blijft, zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast bevat de doos zorgvuldig geselecteerde grondstoffen van topkwaliteit zoals T65 en T80 tarwemeel van de Franse molen, een zaden-, zuidvruchten- en notenmix en zeezout uit Guérande. Ook ontvangt u (wegwerp)bakvormen, een handige deegkrabber en een insnijmesje. De enige basisingrediënten die u zelf in huis hoeft te halen zijn eieren, (haver)melk, een pakje boter en wat olie om in te vetten.

Acht jaar ervaring

De Bakery Institute aan de Westzijde in Zaandam heeft al meerdan acht jaar ervaring met het opleiden van enthousiaste thuisbakkers, professionals en carrièreswitchers op het gebied van brood, patisserie, chocolaterie en ijsbereiding. Op dit moment zijn onze deuren gesloten. Daarom zijn vormen bedacht om bij u thuis te komen. De afgelopen weken was via #ikbakthuis op Instagram en Facebook te zien dat thuis smaakvolle producten te maken zijn. Het broodpakket is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te bakken, of u nu alleen aan de bak gaat of met het hele gezin en of u nu een beginnende thuisbakker bent of al veel ervaring hebt in de keuken. Hieronder een voorbeeld van een masterclass.

Maak kennis met Bakery Institute from Bakery Institute on Vimeo.

Bestellen

Het #ikbakthuis broodpakket is hier te bestellen. Het totale pakket met de online masterclass, vier recepten en de ingrediënten- en materialenbox kost 47,50 euro, exclusief verzendkosten à 7,50 euro. Alle producten behalve het witbrood zijn vegan (mits u havermelk gebruikt voor het kookstuk). Verder bevatten de ingrediënten gluten, soja en noten en kunnen ze sporen van pinda en sesam bevatten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen