Wormerveerse ondernemer opnieuw dupe van ramkraak

Foto: Facebook / Misja Blank

Er is afgelopen nacht ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg in West-Knollendam, waarbij een hoop gereedschap verdwenen is.

Eigenaar Misja Blank van De Steigerhoutloods doet via Facebook een oproep om eventuele informatie over mogelijke daders met hem te delen. In februari overkwam het hem ook al eens. ‘In verband met diverse (pogingen tot) inbraken zijn wij op zoek naar meer gedupeerden om er een zaak van te maken,’ schrijft hij nu. Bij meerdere ondernemers in Zaandam, West Knollendam, Purmerend en Alkmaar zijn roldeuren vernield en spullen verdwenen, volgens Blank soms zelfs alles wat er stond. De deuren worden vernield door er met een voertuig tegenaan te rijden. Na een hausse aan diefstallen uit bedrijfsbussen lijkt dit nu een nieuwe trend.

Bedieningspanelen zwak punt

ABN Amro waarschuwt in een blog over inbraakrisico’s dat het bedieningspaneel van overheaddeuren (of roldeuren) een zwak punt in de beveiliging zijn: ‘Een beetje handige dief heeft de roldeur zo open. Laat daarom de voeding van het bedieningspaneel koppelen aan het inbraakmeldsysteem. Zodra u het systeem inschakelt, haalt deze de stroom van het bedieningspaneel. Als de roldeur handmatig – met een ketting – moet worden geopend, plaats dan een slot op de geleidingsrail van de overheaddeur. Als u een deur met ruitjes wilt, kies dan voor zo hoog mogelijk geplaatste ruitjes, zodat dieven geen inkijkmogelijkheden hebben,’ aldus de aanwijzingen in het artikel. Tegen het uit het lood rijden van de deuren lijkt echter geen kruid gewassen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen